Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета с бяло вино и розмарин

Пилешки шишчета с бяло вино и розмарин

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пилешки шишчета с бяло вино и розмарин1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"В маринатата е тайната за тези сочни пилешки шишчета"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр.
  • За марината
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1 в. ч.
  • олио - 1 к. ч.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • розмарин - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от пиле, с което разполагате, се нарязва на еднакви по големина парчета.

Чесънът за марината се счуква, добавят се останалите съставки и добре се смесват.

След това се слага месото и се оставя да се маринова за около час.

Накрая парчетата се нанизват на шишчета и се пекат сочни пилешки шишчета на скара (грил тиган) за около 20 минути.

Избрах за гарнитура пържени картофи.

Да ви е сладко с тези пилешки шишчета с бяло вино и розмарин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Радвам се, че сте харесали рецептата!
01.01.2023 12:00
Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусно и крехко пилешко стана!
31.12.2022 19:07