Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета в бяло вино

Пилешки дробчета в бяло вино

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешки дробчета в бяло вино1 / 2
18/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Напук може да ги поднесете и с червено вино"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 750 г
  • олио - 6 с.л.
  • чушки - 3 зелени пиперки
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • джинжифил - 3 ч.л. настърган
  • червен пипер - 2 щипки лют
  • захар - 6 с.л
  • соев сос - 6 с.л тъмен
  • соев сос - 3 с.л светъл
  • бяло вино - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се марината от бялото вино и светлия соев сос.

Дробчетата се поставят в маринатата за около 30 мин., като се разбъркват периодично.

След като се мариноват, се подсушават и се запържват в сгорещено олио.

Добавят се нарязаните пиперки, лук и чесън.

Прибавя се и джинджифилът.

Готви се още 2-3 мин. и накрая завършваме с лютият червен пипер, захарта и тъмният соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: