Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Рикота със сироп от червено вино

Рикота със сироп от червено вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рикота със сироп от червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • рикота - 600 г
  • червено вино - 400 мл
  • кафява захар - 100 г
  • вишни - 300 г от компот
  • канела - 1 пръчица
  • анасон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Костилките на вишните се отстраняват.

Виното се смесва със захарта, добавя се канелата, анасонът и вишните.

Вари се на бавен огън, докато не се посгъсти малко. Охлажда се, канелата и анасонът се махат.

Рикотата се разпределя в купички и се полива със сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: