Начин на приготвяне
В тенджера се загрява захарта, докато се карамелизира до светъл карамел. Прибавя се оцетът, разбърква се енергично, добавя се наситнен лук и маслото/олиото.
Разбърква се и се оставя за няколко минути, докато лукът омекне. Добавя се беконът на малки кубчета, разбърква се и се оставя да се запържи.
Накрая се изсипва зелето, бульонът, кимионът, зърната бахар и хвойната. Разбърква се добре.
Тенджерата се покрива с капак и зелето се готви за около 30-40 минути, като последните 10 мин се отстранява капакът.
Когато зелето е готово се посолява със сол, черен пипер и се разбърква с 1 с. л. масло.
Киселото зеле по немски (баварски) е много вкусно.
Източник: My Bavarian Cookbook