Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Зеле с кюфтета по руски

Зеле с кюфтета по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зеле с кюфтета по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • сланина - 100 г
  • кайма - 500 г свинска
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - 3 с.л
  • оцет - 3 с.л
  • зехтин - 3 с.л
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • захар - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се измива, почиства се и се нарязва на дребно. Сланината се нарязва на ситно и се запържва в зехтина.

Добавят се нарязаният на ситно лук, нарязаните на малки кубчета ябълки и зелето.

Поръсва се с черния пипер, солта и захарта и се оставя да се задуши на среден огън до омекване на зелето. Когато е готово, се поръсва с оцета и половината магданоз, който се накълцва на ситно.

Каймата се омесва с половината галета, яйцето, останалата половина от магданоза, червения пипер и счукания чесън. Оформят се кюфтета, изпържват се и се добавят към зелето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: