Начин на приготвяне
Измитата киноа се слага в 200 мл вряла вода и се вари 15-20 минути на тих огън под похлупак. Отцежда се много добре. Зехтинът се загрява и в него се запържват за кратко ситно нарязаните лук и чесън.
Към тях се добавя едро настърганият батат, подправя се със сол и бял пипер. Продуктите се готвят 3-4 минути при непрекъснато разбъркване до омекване на батата.
Сваля се от котлона и се оставя да се охлади, след което към сместа се добавят настърганият кашкавал, подправки, киноата и брашното. Разбърква се до получаването на лепкава смес.
От нея се гребва с лъжица и се поставя върху тава, застлана с хартия за печене. Кюфтенцата се пекат около 10-15 минути в предварително загрята на 200 г фурна.
Коментари