Начин на приготвяне
Сварявате киноата за ок. 20 мин и я отцеждате.
Когато киноата поизстине, добавяте към нея ситно нарязания морков и лук и разбърквате добре.
Добавяте нарязания бекон на малки кубчета.
Добавяте подправките и яйцата и разбърквате добре всичко.
Оставяте в хладилника за ок. 20-30 мин.
Загравяте фурната на 230 °C.
Слагате хартия за печене в тава и поръсвате/ намазвате с олио.
Оформяте малки кюфтенца с киноа с леко влажни ръце и ги редите в тавата.
Поръсвате кюфтенца от киноа с бекон отгоре с малко олио и слагате във фурната.
Печете ок. 20-30 мин., докато се стегнат, и после ги обръщате внимателно и допичате до златисто.