Шоколадови мъфини с течен център

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
05/04/2015
"Понякога просто не можем да избягаме от клишетата - но тези шоколадови мъфини с течен център наистина се топят в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 455
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шоколад - 200 г черен, нарязан
  • масло - 200 г безсолно
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - ½ ч.ч. (110 г)
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - ¾ чаша (110 г) самонабухващо, пресято
  • шоколад - 120 г черен, екстра, нарязан на 12 парченца
  • какао - тъмно
* мерки и количества
Суфле

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната до 160°C. Разтопете на водна баня или на слаб котлон шоколада и маслото.

Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията, докато сместа стане на пухкав крем. Сипете вътре шоколадовата смес, която не трябва да е прекалено гореща заедно с брашното.

Разпределете сместа в 12 формички за мъфини (предварително намаслени) - кошнички или тава с форми за мъфини. В средата на всяко кексче притиснете леко по парче шоколад и загладете повърхността.

Сложете шоколадовите мъфини с течен център да се изпекат за около 30-35 минути или докато на допир отгоре са леко твърдички. Готовите кексчета охладете във формите за 5 минути и ги прехвърлете да изстинат върху решетка. Поръсете ги с какао по желание.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар