Гръцка Традиционна Спанакопита

Гръцка Традиционна Спанакопита

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
09/04/2015
"Абсолютно невероятна спаначена баница по гръцка рецепта, която смятаме да приготвим още днес"
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 482
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете тава за печене. Загрейте 2 с.л. от олиото и запържете лука, зеления лук и чесъна. Добавете спанака и магданоза и задушете за още 2 минути.

Махнете от огъня и оставете да се охлади. В купа разбийте яйцата, рикотата и фетата. Добавете към спаначената смес. 1 кора за баница се слага в тава, намазва се с олио и отгоре се слага още 1.

Повторете това с още 2 кори и отгоре изсипете спаначената смес. Покрийте с оставащите 4 кори за баница, като между тях слагате по малко олио. Запечете във фурната за 30-40 минути.

Получава се страхотна спаначена баница по гръцки!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар