Агнешки котлети по самоковски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешки котлети по самоковски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Майсторски приготвени агнешки котлети търсят ароматна гарнитура за един перфектен обяд"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г котлети
  • масло - 4 с.л. растително
  • черен пипер - 3 - 4 щипки
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте котлетите с чукче, предварително намокрено с вода. Запържете месото в сгорещеното растително масло, посолете, поръсете с черен пипер и залейте с виното.

Задушават се до полуготово състояние, изваждат се и се отцеждат. Котлетите се овалват в брашно и се пържат в нагорещено растително масло.

Запържва се 1 с. л. брашно, добавя се сосът, в който са задушавани котлетите при непрекъснато бъркане, посолява се, полива се с лимоновия сок и се смъква от огъня, след като леко се сгъсти.

Котлетите се поднасят топли, залети с направения сос, с гарнитура от задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: