Орехова торта
Walnut Cake

Орехова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Орехова торта1 / 2
21/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8-10 парчета
"Да, знаем, че се опитвате да влезете във форма, но и кръглото е форма Не се лишавайте от сладките неща в живота"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 250 г
  • вода - 10 с.л. гореща
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • орехи - 75 г смлени
  • прясно мляко - 300 г
  • масло - 125 г краве
  • захар - 350 г
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • нишесте - 4 с.л.
  • сметана - сладкарска за покриване отгоре
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата заедно със захарта се разбиват и към тях се прибавят 10 с.л. вода. Брашното, смесено с бакпулвера, се пресява и се прибавя към яйчената смес. Добавят се смлените орехи и сместа се разбърква добре.

Разпределя се на три равни части, от които ще се изпекат блатовете. В тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, се поставя блата и се пече в умерена фурна. Като изстине се изважда и процедурата се повтаря и за другите два блата.

За да приготвите крема кипнете прясното мляко и към него прибавете 250 г захар. Предварително размитите в 4 с.л. студена вода нишесте и какао се прибавят на тънка струя към млякото при непрекъснато бъркане.

Така полученият крем се отнема от огъня и се разбърква с маслото и ванилията. Сиропът се приготвя от 5 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.

В подходяща тава започнете да редите тортата, като поставите блат за основа, сиропирате го и го намажете с крема. Сложете отново 2 блат и повторете процедурата. Върху третия сиропиран блат се намазва останалото количество крем, премесен внимателно с разбита сладкарска сметана и мед.

Тортата се украсява с половинки орехови ядки и счукани орехи отстрани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
41
32
20
10
Дай твоята оценка: