Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Курбан чорба от овнешко месо

Курбан чорба от овнешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Курбан чорба от овнешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Има си чорби за курбан, а има и разкошни, богати курбан чорби, като тази, която може да се хапва и без повод"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 250 г
  • овнешки дроб - 200 г
  • олио - 50 мл (5 супени лъжици)
  • лук - 1 връзка пресен
  • лук 50 г - 1 глава стар
  • домати - 100 г (2 бр.)
  • брашно - 10 г (1 супена лъжица)
  • ориз - 60 г (3 супени лъжици)
  • яйца - 1 бр.
  • люти чушки - 4 - 5 бр.
  • магданоз
  • джоджен
  • черен пипер
  • оцет
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, добавете наситнения пресен лук и залейте с 5-6 ч.ч. студена вода. Кипнете, намалете котлона и варете до полуомекване на тих огън.

Междувременно загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания стар лук, нарязаните на кубчета домати и брашното. Разредете в малко бульон от овнешкото месо и добавете към чорбата.

Когато месото омекне, добавете ориза, предварително попарения и нарязан на кубчета дроб и наситнените люти чушки.

Варете до готовност на ориза, след което застройте с яйце, така че застройката да се пресече, поръсете със ситно нарязаните магданоз и джоден и поднесете чорбата гореща.

Подправя се с оцет и счукан чесън по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: