Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Плодова салата»Рукола със смокини, прошуто и пармезан

Рукола със смокини, прошуто и пармезан

MarianeMariane
Джедай
5611k
Рукола със смокини, прошуто и пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • рукола - 200 г
  • смокини - 4 бр.
  • моцарела - 2 топчета
  • прошуто - 4 парчета
  • мента - 1 - 2 стръка свежа
  • пармезан - 100 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • лимони - 3 с.л. сок
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Руколата се измива, подсушава внимателно и се разпределя в чиниите.

Смокините се срязват на четвъртинки и се прибавят към руколата.

Във всяка от чиниите се слага по малко накъсано прошуто и моцарела, поръсва се с листенца мента и настърган пармезан.

Салатата се овкусява с дресинг, приготвен от зехтин, мед, лимонов сок, черен пипер и сол.

По желание може да поръсите с малко запечени на сух тиган кедрови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: