Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с прошуто, смокини и моцарела

Пица с прошуто, смокини и моцарела

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пица с прошуто, смокини и моцарела
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Неустоима комбинация между прожуто, смокини и хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 550 г
  • вода - 300 мл топла
  • мая - 10 г суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • прошуто
  • смокини
  • моцарела
  • доматено пюре
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти, замесете меко и еластично тесто.

Оставете го да втаса и разделете тестото на части (колкото пици ще правите).

Разстелете една част от тестото на тънък блат в подходяща тавичка. Намажете с доматено пюре, наредете парченца моцарела, прошуто и резенчета смокини (оставете няколко за декорация).

Поръсете с черен пипер, босилек и зехтин. Оставете пицата да втаса за 15 минути. Печете всяка пица на 200 градуса за 20 минути.

Сервирайте пицата с парченца смокини.

Пицата с прошуто, смокини и моцарела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: