Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Булгур с пилешко филе

Булгур с пилешко филе

MarianeMariane
Джедай
5611k
Булгур с пилешко филе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • домати - 300 г от консерва или настъргани пресни
  • булгур - 1 ч.ч.
  • пилешко филе - 300 г
  • гъби - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на парчета и го запържете в загрятото олио за няколко минути.

Добавете ситно нарязания лук и малко вода и задушавайте до омекването на лука.

Прибавете булгура, запържете за кратко и сложете нарязаните на филийки гъби и настърганите домати.

Гответе ястието още 4-5 минути на умерен огън, след което прехвърлете в тавичка, посолете, залейте с 3 ч.ч. гореща вода и печете в предварително загрята на 200 г фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#257907
Потребител#257907
Ястието е ужасно, просто не става за ядене! И не се приготвя за посоченото време, а за доста повече! Не си струваше чакането :)
07.06.2020 19:03
1