Бяла торта с шоколад и кокос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бяла торта с шоколад и кокос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Не е важен цветът, важното е, че е шоколадова, сочна и вкусна, и шоколадова"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 375 г
  • бял шоколад - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 1 ч.ч. заквасена
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
  • кокосови стърготини - 1 ч.ч.
  • сметана - 100 мл течна
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Маслото се разбива с една чаша захар до пяна. Добавят се 3 яйца и половината разтопен на водна баня шоколад, охладен до стайна температура.

Добавя се брашното и сместа се разделя на три части. Пекат се три блата - всеки по 30 минути на 180 градуса в тавички, постлани с хартия за печене.

Течната сметана се смесва с чаша и половина захар и с 250 грама масло и се загрява на бавен огън до разтварянето на захарта. Добавят се 3 жълтъка и сместа се загрява при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Добавят се лешниците и кокосовите стърготини. С тази смес се мажат изстиналите блатове.

Приготвя се глазура, като разтвореният на водна баня останал шоколад се смесва с останалото масло, заквасената сметана и ванилията. Добавя се пудрата захар. С тази глазура се покрива тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: