Начин на приготвяне
Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Маслото се разбива с една чаша захар до пяна. Добавят се 3 яйца и половината разтопен на водна баня шоколад, охладен до стайна температура.
Добавя се брашното и сместа се разделя на три части. Пекат се три блата - всеки по 30 минути на 180 градуса в тавички, постлани с хартия за печене.
Течната сметана се смесва с чаша и половина захар и с 250 грама масло и се загрява на бавен огън до разтварянето на захарта. Добавят се 3 жълтъка и сместа се загрява при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Добавят се лешниците и кокосовите стърготини. С тази смес се мажат изстиналите блатове.
Приготвя се глазура, като разтвореният на водна баня останал шоколад се смесва с останалото масло, заквасената сметана и ванилията. Добавя се пудрата захар. С тази глазура се покрива тортата.