Италиански млечен крем

Марина НордМарина НордГотвач2689
07/05/2015
"Не просто крем, а страст и аромат в купичка "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 139
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаша от млякото се затопля с канелата и ванилията. Останалото мляко се смесва с нишестето. Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се млякото с нишестето.

Кората на портокала се настъргва на ситно и се добавя към сместа с жълтъците. Канелата се вади от млякото. Сместа с жълтъците се налива на тънка струйка при непрекъснато бъркане в горещото мляко.

Канелата се връща и сместа се загрява при непрекъснато бъркане, докато не се сгъсти. Сваля се от котлона, канелата се вади отново. Сместа се разпределя в купички и се оставя да се охлади. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар