Австрийско суфле с шоколад и лешници

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
20/05/2015
"Стане ли дума за суфле, няма да намерите по-вкусно от това, затова не отказвайте, ако ви поканят с допълнително "
Приготвяне20 мин.
Готвене320 мин.
Общо340 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 278
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват добре и се режат на много тънки резени. Приготвя се захарен сироп, като захарта и водата се варят на бавен огън до сгъстяване. Всеки резен портокал се пуска за няколко секунди в топлия сироп, вади се и се слага в тава, постлана с хартия за печене.

Резените се пекат 4 часа в загрята на 70 градуса фурна.

Белтъците се отделят от жълтъците. Шоколадът се разтапя на водна баня и на порции се добавя маслото. Добавят се лешниците и пудрата захар. Добавят се един по един жълтъците при непрекъснато бъркане.

Белтъците се разбиват на сняг с две супени лъжици захар. Добавят се в шоколадовата смес. В намазани с масло и поръсени с останалата захар формички се излива сместа, така че да запълни 3/4 от формичката.

Пекат се 1 час на 180 градуса на водна баня. Сервират се горещи, украсени с портокалов чипс.

Още рецепти за суфле: Шоколадово суфле, Страхотно шоколадово суфле, Боровинков (суфле) кейк, Суфле с бял шоколад и вишни, Суфлета с череши, Шоколадово суфле с орехи, Ванилово суфле, Сметаново суфле, Бананово суфле.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар