Начин на приготвяне
Смесете каймата с кимиона, черния пипер, 1 с.л. олио и 1 с.л. вода и омесете добре. Прибавете една глава ситно нарязан лук, размесете отново и приберете в хладилник.
Загрейте олиото и запържете втората глава лук, която сте нарязали на ситно. Когато лукът омекне, прибавете наситнения чесън, а след това и доматите - предварително обелени и нарязани на кубчета.
Поръсете с брашното разбъркайте добре, за да се разтвори брашното. Овкусете с 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. захар. Кипнете соса, подправете с дафинов лист и варете на тих огън до сгъстяване.
С навлажнени ръце оформете кюфтенца, подредете ги на дъното на тава с незалепващо покритие, залейте със соса и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути.