Постно зеле на фурна

MarianaMariana
Джедай
561
774
2k
29/04/2015
Приготвяне5 мин.
Готвене70 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 288
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • зеле - 1 малка зелка
  • домати - 2 бр. или 2 - 3 супени лъжици доматено пюре
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - ½ к.ч.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • бахар - 4 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете най-горните листа на зелката. Останалите нарежете на тънки ивици и ги поставете в глинен гювеч.

Поръсете го с малко сол и го намачкайте добре с ръце. Добавете настърганите домати или доматеното пюре, както и подправките. Залейте с олиото и без да добавяте допълнително вода служете в студена фурна.

Ястието се готви на 200 градуса за около 60 минути, след което капакът на гювеча се отстранява, зелето се разбърква и се запича за още 10 минути.

Нож за зеле с дървена дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Нож за зеле с дървена дръжка
1.67 лв.
Виж ››

Независимо дали обичате зелето на салата или гозба, пак ще трябва да го нарежете. Това е по-лесно отвсякога със специалния нож за зеле. Има удобна дървена дръжка и може да се ползва като белачка за плодове и зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Екатеринска
Екатеринска
13.01.2020 16:12
Сготвих го. Не съм много очарована. Спести ми време ,но без задушения кромид лук е с друг вкус .Няма я сладостта ,дето дава лука.
0
0
Паулина Стоянова
Зелето стана много вкусно.
0
0