Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Чеснови пълнени гъби

Чеснови пълнени гъби

MarianeMariane
Джедай
5611k
Чеснови пълнени гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма да е само чесън, ще сложим също моцарела и пармезан, затова грабвайте бутилка вино и идвайте!"

Необходими Продукти

  • гъби - 16 бр. големи
  • гъби - 250 г малки
  • чесън - 1 ч.ч. много ситно накълцан
  • бадеми - 1 ч.ч. накълцани
  • масло - 250 г
  • кайма - 400 г телешка
  • галета - 2 ч.ч.
  • моцарела - 1 ч.ч. настъргана
  • пармезан - 1/2 ч.ч. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете пънчетата на големите гъби и заедно с малките ги нарежете на ситно. Загрейте половината масло и запържете чесъна, нарязаните гъби и накълцаните бадеми.

Прибавете каймата и запържете на умерен огън. Сложете 1 и 1/2 ч.ч. галета и разбъркайте добре.

Подредете 8 от големите гъби в предварително намазнена тава и ги напълнете ги с приготвената смес. Отгоре ги захлупете с другите осем големи гъби.

Поръсете зеленчуците с моцарелата, настърганото сирене пармезан и останалите галета. Добавете останалото масло, нарязано на кубчета и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: