Начин на приготвяне
Отстранете пънчетата на гъбите, те няма да ви трябват. За да не ги изхвърляте, с тях може да приготвите гъбена супа.
Почистете капачетата от гъбите и леко ги посолете.
Към мекото масло добавете ситно нарязан магданоз, пресован чесън и разбъркайте. С тази смес напълнете всяка гъба.
Вземете две и ги слепете с отвора на вътре, след което ги прихванете с клечка за зъби. Потопете всяко малко шишче в разбито яйце и оваляйте в галета.
Изпържете биреното мезе в загрято олио от всички страни до златист цвят.
P.S.Тази плънка е за овкусяване на гъбите и маслото при пърженето изтича. Ако искате гъби с плънка, може да замените продуктите по ваш вкус.
Панираните чеснови гъби са много вкусни.