Торта Фереро Роше

МартинаМартина
Новак
31216
12/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ще ви накараме да се влюбите, да повярвате в шоколадовата магия и да забравите всичките си задръжки, при това само с помощта на едно парче от тази торта"

Необходими Продукти

  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • вафли - 100 г
  • шоколад - 200 г
  • масло - 200 г
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л. тип 500
  • лешници - 400 г
  • захар - 75 г
  • яйца - 5 бр.
  • бонбони - 10 бр.
  • шоколад - 8 с.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете ядките в сух тиган и оставете да изстинат. Разтъркайте ги добре в кърпа, за да махнете люспите. Обелените лешници разделете на 2 дози - от 300 г и 100 г. Смелете на прах 300-те грама, а останалите ядки натрошете по-едро за украса.

Разбийте яйцата и захарта с миксера и добавете пресятото брашно, какао и бакпулвер. Хомогенизирайте сместа и добавете смлените лешници. Объркайте сместа с шпатула и прехвърлете в тавичка с хартия за печене. Изпечете блата в в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Изстиналия блат разрежете на 2 отделни или в началото изпечете 2 блата в две еднакви тави.

Разтопете шоколада на водна баня, добавете маслото заедно с течния шоколад и объркайте до гладкост. Намажете една част от крема върху първия блат, поръсете с натрошени вафли и кокосови стърготини. Покрийте с втория блат и намажете обилно отгоре с крема. По периферията на тортата подредете бонбоните и украсете отстрани и отгоре с натрошените лешници.

Тортата е подходяща и за Свети Валентин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: