Френски лимонов сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
10/05/2015
"Нежен и изискан - типично френски лимонов сладкиш за ценители "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 695
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прави кладенче. Жълтъците се смесват с бялата захар и солта. Добавя се омекналото масло и сместа се разбива до крем.

Тази смес се слага в кладенчето. Разбърква се леко с ръце и се реже с нож до образуването на дребни трохи.

Тестото се разделя на две части. Едната се слага в тава и се притиска към дъното. Приготвя се плънка, като лимоните се нарязват заедно с кората. Семките се отстраняват и лимоните се пасират.

Добавя се кафявата захар и сместа се разбърква. Слага се върху тестото в тавата и се поръсва с останалите тестени трохи. Пече се 25 минути на 200 градуса.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар