Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с пуйка и ядки

Пилаф с пуйка и ядки

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пилаф с пуйка и ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пилаф, но в един по-хитър вариант за микровълнова фурна, която сваля времето за приготвяне буквално наполовина"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • масло - 125 г
  • къри - 1 с.л.
  • ориз - 350 г дългозърнест
  • чесън - 1 скилидка
  • кардамон - 12 бр. семена
  • канела - 1 пръчка
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • бульон - 600 мл пилешки
  • пуйка - 500 г печено или сварено месо
  • стафиди - 50 г
  • ананас - 50 г пресен
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • кашу - 50 г серово
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, добавете маслото и гответе в закрит съд в микровълновата фурна за около 6 минути на пълна мощ.

Добавете кърито, загрейте още една минута и служете ориза, пресования чесън и бахара. Залейте продуктите с горещ пилешки бульон и варете около 12 минути под капак, но не плътно захлупен.

Прибавете пуешкото месо, нарязано на хапки, стафидите, ананаса, сол и черен пипер. Разбъркайте и пуснете за 4-5 минути на пълна мощ.

Прехвърлете в подходящ съд за сервиране, поръсете с кашу и нарязаните варени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: