Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Вкусно пилешко ризото

Вкусно пилешко ризото

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Вкусно пилешко ризото1 / 2
14/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6
"Да донесат чинии всички, които искат порция от нашето ароматно ризото"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • вода - 2 литра
  • целина - 2 стръка
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 7 с.л.
  • домати - 375 г
  • ориз - 500 г за ризото
  • масло - 75 г
  • пармезан - 75 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете костите на пилето и ги сложете да се варят заедно с едния стрък целина, едната глава лук и един морков. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 90 минути на умерен огън.

Междувременно махнете кожата от пилето. Нарежете на ситно оставащите целина, лук и морков. Загрейте зехтина и запържете зеленчуците. Добавете пилешкото месо и задушете за 5 минути.

Сипете виното и гответе, докато се изпари. Прибавете обелените и намачкани домати, овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и задушете за 20 минути, като от време на време сипвайте по малко от бульона.

Добавете ориза, сипете от горещия бульон и гответе, докато се абсорбира бульонът. Продължавайте да сипвате по малко от него, като готвите още около 20 минути. Махнете от огъня, добавете маслото и пармезана.

Поръсете с магданоз и сервирайте ризотото.

Още рецепти за ризото: Ризото с бяло вино и гъби, Ризото с шунка и гъби, Къри Ризото, Ризото със свинско, Ризото с пиле и гъби, Зелено ризото, Миланско ризото, Ризото с шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: