Начин на приготвяне
Махнете костите на пилето и ги сложете да се варят заедно с едния стрък целина, едната глава лук и един морков. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 90 минути на умерен огън.
Междувременно махнете кожата от пилето. Нарежете на ситно оставащите целина, лук и морков. Загрейте зехтина и запържете зеленчуците. Добавете пилешкото месо и задушете за 5 минути.
Сипете виното и гответе, докато се изпари. Прибавете обелените и намачкани домати, овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и задушете за 20 минути, като от време на време сипвайте по малко от бульона.
Добавете ориза, сипете от горещия бульон и гответе, докато се абсорбира бульонът. Продължавайте да сипвате по малко от него, като готвите още около 20 минути. Махнете от огъня, добавете маслото и пармезана.
Поръсете с магданоз и сервирайте ризотото.
Още рецепти за ризото: Ризото с бяло вино и гъби, Ризото с шунка и гъби, Къри Ризото, Ризото със свинско, Ризото с пиле и гъби, Зелено ризото, Миланско ризото, Ризото с шунка.