Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Открита лазаня с гъби

Открита лазаня с гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7364k1k3k10
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма завито, няма нищо скрито-покрито, просто вкусна открита лазаня с гъби"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 150 г
  • гъби - 300 г
  • масло - кубче
  • кашкавал - 100 г
  • босилек
  • за бешамеловия сос
  • прясно мляко - 1/2 л
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • бял пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сосът се приготвя, като се запържи брашното в разтопеното масло само за минута.

След това на тънка струйка при непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко.

Оставя се на тих огън, докато се сгъсти, като бъркането продължава. Подправя се с белия пипер и сол на вкус.

Почистените и нарязани гъби се задушават в маслото. Корите за лазанята се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се разпределят в чинии за сервиране.

Разпределят се гъбите отгоре им, заливат се със соса, поръсват се с настърган кашкавал и се украсяват с пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: