Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с пилешко и спанак

Лазаня с пилешко и спанак

Лазаня с пилешко и спанак
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Лягаме вечер и започваме да си мечтаем как ще си хапнем лазаня с пилешко още на следващия ден"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиквички - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • спанак - 150 г
  • брашно - 5 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • олио
  • индийско орехче
  • прясно мляко - 500 мл
  • пилешко месо - 300 г сварено
  • доматено сок - 500 мл
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото и малко олио в подходящ съд. Запържете 3 с.л. брашно и малко по малко добавете прясното мляко, разбърквайки с телена бъркалка.

Обелете и минете чесъна през преса за чесън. Добавете го заедно със сол, черен пипер и индийско орехче. Измийте спанака.

Отделете част от готовия сос Бешамел настрани. Към другия добавете спанака и малко вода. Гответе до задушаване и махнете от котлона.

Почистете и накълцайте лука на ситно. Обелете и настържете тиквичката. Сложете олио в дълбок тиган, добавете зеленчуците, запържете и добавете 2 с.л. брашно и доматения сок.

Накъсайте пилешкото на парченца, добавете заедно със сол и черен пипер. Оставете да се готви до сгъстяване и започнете да сглобяване невероятната лазаня.

В тава от йенско стъкло сложете малко мазнина. Сложете 2 кори за баница, прегънати на две. Нанесете сос Бешамел, после доматен сос. Направете същото отново с 2 кори и сосовете. Така процедирайте с всички кори за лазанята с пилешко.

Настържете кашкавал отгоре и сипете Бешамела, който отделихте по-рано.

Печете лазанята със спанак, докато стане готова.

Лазанята с пилешко и спанак е чудесна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: