Торта Аляска

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Торта Аляска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Торта, която хем се замразява, хем се пече - как няма да я опитате"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 1 бр.
  • ябълков сок - 2 с.л.
  • ягодово сладко - 4 с.л.
  • сладолед - 500 г шоколадов
  • белтъци - 3 бр.
  • кафява захар - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете блата във форма за печене. Сиропирайте с ябълковия сок и намажете със сладкото. Разпределете сладоледа върху блата, след което сложете във фризер.

Разбийте белтъците до получаване на пухкав сняг. Добавяйте по 1 с.л. от захарта, до изчерпването ѝ. Извадете тортата от фризера и изсипете белтъците отгоре, загладете ги с помощта на нож.

Върнете във фризера и охладете за поне час. Изпечете тортата в загрята на 220 градуса фурна за 5 минути и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лидия
лидия
страхотнарецепта
06.10.2015 16:04