Начин на приготвяне
Няколко ягоди се оставят за украса, останалите се пасират и се смесват с пудрата захар. Лимонът се изцежда и сокът се добавя в ягодовото пюре. Оставя се за 3 часа във фризера, вади се, разбива се с миксер на ниска скорост или се разбива с телче и се връща обратно във фризера.
Приготвя се тесто, като яйцата се смесват със захарта и ванилията. Сместа се загрява 2 минути на водна баня. Сваля се от котлона и се разбива, докато не заприлича на крем. Добавя се брашното при непрекъснато бъркане. Маслото се оставя да омекне и се добавя в тестото. Сместа се излива в кръгла тавичка, постлана с хартия за печене, и се пече 30 минути на 200 градуса. Вади се и се охлажда.
В купа, която е с размерите на блата, се слага прозрачно домакинско фолио и се излива замразеното ягодово пюре. Отгоре се похлупва с блата и се притиска към пюрето. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя да се замразява във фризера 4 часа.
Белтъците се разбиват на сняг, като се добавя постепенно захарта. Накрая се добавя ванилията. Тортата се вади от фризера и се похлупва с плоска тава за печене.
Обръща се, фолиото и купата се отстраняват. Белтъците се слагат в шприц и с тях се покрива цялата торта. Оставя се за 30 минути в хладилника и след това се пече 5 минути във фурна, загрята на максимална мощност. Сервира се веднага.