Начин на приготвяне
Първо редуцирайте балсамовия оцет с меда на не много силен котлон.
Морските дарове почистете при нужда, измийте, подсушете и нарежете калмарите, полейте ги с лимонов сок, малко сол и пипер и ги изпечете на грил или плоча. Същото направете и с леко начуканото пилешко - на порция ви трябва по 1/2 от пилешките гърди.
Докато се пекат, накъсайте в 2 големи чинии по равни части от зелените салати и разпределете руколата. Отгоре поръсете с нарязан ситно домати и маслини. Поръсете с малко сол и зехтин и леко объркайте.
Готовите морски дарове разпределете в двете чинии около салатата. Изпеченото пилешко оставете да почине за 2-3 минути и го нарежете на парченца. Разпределете и тях около салатата. Полейте салатите с редуцирания Балсамико с мед и поднесете. Солта е на вкус.