Начин на приготвяне
Разтворете желатина във водата, докато набъбне.
Разделете белтъците от жълтъците в 2 отделни купи. Започнете да разбивате жълтъците с миксера, а когато се разбият, увеличете скоростта постепенно и започнете да добавяте захарта - трябва да бухнат и да стане гладък бледожълт крем.
Разбийте отделно белтъците с щипка сол и ги сложете в хладилника.
Разполовете лимоните и портокалите и изцедете сока с ръчна цитрусова преса. Премахнете плодовите частични от сока.
Разтопете желатина на слаб котлон, без да кипва.
Разбивайте и добавете цитрусовия сок към жълтъците, увеличете скоростта на миксера и на тънка струйка влейте разтопения желатин. Добре разбийте.
Финално объркайте сместа с жълтъците с белтъците постепенно, като добавяте лъжица по лъжица.
Навлажнете ръбовете на десертни чаши или купички и ги топнете в захар. Разпределете крема в купичките и сложете в хладилника да стегне.