Черен шоколадов сладкиш с карамел

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14601
31/05/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 605
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • масло - 125 г
  • захар - 65 г
  • брашно - 125 г
  • оризово брашно - 65 г
  • сол - 1 щипка
  • черен шоколад - 200 г
  • Карамел
  • масло - 50 г
  • кафява захар - 50 г
  • кондензирано мляко - 400 мл подсладено
  • кедрови ядки - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Пресейте двата вида брашно със солта и прибавете към маслото. Разбъркайте и оформете блат, който се слага в намазнете форма за печене и се пече в загрята на 190 градуса фурна за 20-25 минути.

Извадете и оставете да се охлади.

Загрейте маслото, захарта и кондензираното мляко. Кипнете сместа и разбърквайте за 5 минути. Махнете от огъня, смесете с кедровите ядки и сипете върху блата.

Оставете да се охлади за 2 часа. Разтопете шоколада на водна баня и сипете върху карамеления слой. Отново охладете и нарежете сладкиша.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар