Черен шоколадов фъдж

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Черен шоколадов фъдж1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • кафява захар - 3/4 ч.ч. тъмна
  • какао - 1 ч.ч. холандско
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч. кристална
  • сода бикарбонат - 1 и 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 3/4 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък
  • мътеница - 3/4 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч. растително масло
  • ванилия - 2 прахчета
  • еспресо - 1 ч.л. инстантно кафе или повече
  • шоколад - 200 г шоколадов чипс или нарязан шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Смесете сухите съставки в купа - кафява захар, какаото, брашното, захарта, содата бикарбонат, бакпулвера, солта и инстантното кафе, което може и да пропуснете.

В отделна купа разбийте яйца и жълтъка до пухкав крем, след това добавете мътеницата, растително масло и ванилията. Разбийте хубаво, докато всичко се хомогенизира.

Добавете течните към сухите съставки у постепенно комбинирайте двете части. Накрая объркайте сместа с шоколадовия чипс и прехвърлете в подходяща намазнена или застлана с хартия за печене тава.

Печете фъджа за около 1 час посредата на печката. Готовият сладкиш се охлажда за 20 минути във формата и се изважда. След като изстине напълно, се нарязва и поднася.

Да ви е сладко!

Изпробвайте още Орехов фъдж, Фъдж с кокос и орехи, Студен шоколадов фъдж с ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: