Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста арабиата

Паста арабиата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Паста арабиата1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не може да не се влюбите във вкуса на тази великолепна паста с пикантен аромат"

Необходими Продукти

  • зехтин - 5 с.л.
  • домати - 450 г
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 150 мл
  • сушени домати - 1 с.л. паста
  • люти чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • паста - 350 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите соса загрейте зехтина и добавете доматите. Гответе 2-3 минути на силен огън, след което намалете котлона и ги варете 20 минути.

Овкусете със сол и черен пипер. Добавете виното, доматената паста, целите люти чушки и чесъна към доматения сос и кипнете. Намалете огъня и варете за кратко. Междувременно сварете пастата. Извадете чушките от соса.

Нарежете магданоза и го прибавете към доматите. Отцедената паста се смесва със соса и се сервира, поръсена с магданоз и пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: