Сахер торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
03/06/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 417
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • черен шоколад - 225 г
  • масло - 175 г
  • кафява захар - 175 г
  • яйца - 5 бр. разбити
  • брашно - 125 г самонабухващо
  • какао - 3 с.л.
  • ром - 4 с.л.
  • Ганаш
  • черен шоколад - 175 г
  • масло - 75 г
  • сметана - 4 с.л. затоплена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата и постепенно прибавете брашното и какаото.

Добавете разтопения шоколад и 2 с.л. от рома. Разбъркайте.

Намазнете форма за печене и изсипете сместа. Печете в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути, покрийте с фолио и печете още 15 минути.

Охладете за половин час и поръсете с оставащия ром. Разтопете шоколада за ганаша. Добавете маслото и сметаната, разбъркайте и изсипете върху тортата.

Изпробвайте още Виенска торта Сахер, Виенска торта с шоколад, Виенска торта, Торта Сахер, Минитортички Сахер, Виенски ролад, Виенски ябълков щрудел.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар