Начин на приготвяне
Затоплете сушените плодове в тенджерка с 2/3 от ракията.
Разбийте заедно маслото и захарта. Добавете яйцата. Пресейте брашното, какаото и джинджифила. Добавете към орехите, двата вида нарязан шоколад, плодовете и течността. Разбъркайте добре.
Намазнете форма за печене с диаметър 23 см и друга с диаметър от 15 см. Разпределете двете смеси и изпечете блатовете в загрята на 150 градуса фурна за около 75 минути. Охладете ги.
Загрейте кайсиевия мармалад с остатъка от ракията. Намажте с тази смес по-големия блат. Разточете марципана върху повърхност, която е поръсена с пудра захар, на кръг с диаметър 33 см. Покрийте по-големия блат.
Намажете и малкия блат с мармалда и го сложете отгоре върху големия блат. Покрийте с остатъка от марципана. Поръсете с пудра захар и поднесете тортата.