Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете маслото в тенджерка и щом се разтопи, добавте брашното и разбърквайте за 1 минута. Махнете от огъня и сипете постепенно млякото.
Върнете и загрейте леко, като разбърквате, докато сместа се сгъсти. Свалете от котлона и добавете нарязаната сьомга, копъра, сок и кората от лайм, скаридите и подправките.
Разточете тестото и изрежете 6 кръга с диаметър 12.5 см и 6 кръга с диаметър 15 см. Намажете краищата на по-малките с разбитото яйце и сложете по 2 с.л. от пълнежа в центъра им.
Сложете големите кръговете отгоре и притиснете краищата. Намажете ги отгоре с яйце и поръсете с морската сол. Изпечете ги в умерено загрята фурна за около 20 минути.