Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. 25 г от маслото и зехтина се сипват в тенджера и лукът се изпържва до омекване.
След това добавете нарязаната шунка и пържете още 1 минута. Добавете ориза, бульона и граха. Овкусете със сол и черен пипер и варете 15-тина минути или докато оризът омекне.
Разбийте яйцето и 125 от маслото, след това добавете брашното, сол и картофеното пюре. Оформете гладко тесто и го разточете на кора с дебелина 1 с.л. Нарежете го на 12 пръчици и и намажете с млякото, поръсете ги с маковото семе.
Изпечете ги в загрятата фурна за 15 минути. Щом оризът в супата се свари, добавете оставащото масло и пармезана. Поръсете с магданоза и сервирайте с топлите картофени пръчици.