Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Оризова супа с картофени пръчици

Оризова супа с картофени пръчици

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Оризова супа с картофени пръчици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • масло - 175 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • лук - глава
  • шунка - 4 резена Парма
  • ориз - 100 г арборио
  • бульон - 1.1 л пилешки
  • грах - 350 г замразен
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 125 г самонабухващо
  • картофи - 165 г пюре
  • прясно мляко - 1 сл.
  • маково семе - 1 с.л.
  • пармезан - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. 25 г от маслото и зехтина се сипват в тенджера и лукът се изпържва до омекване.

След това добавете нарязаната шунка и пържете още 1 минута. Добавете ориза, бульона и граха. Овкусете със сол и черен пипер и варете 15-тина минути или докато оризът омекне.

Разбийте яйцето и 125 от маслото, след това добавете брашното, сол и картофеното пюре. Оформете гладко тесто и го разточете на кора с дебелина 1 с.л. Нарежете го на 12 пръчици и и намажете с млякото, поръсете ги с маковото семе.

Изпечете ги в загрятата фурна за 15 минути. Щом оризът в супата се свари, добавете оставащото масло и пармезана. Поръсете с магданоза и сервирайте с топлите картофени пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: