Начин на приготвяне
Задушете лука в 1 с.л. масло до омекване. Добавете накълцаното пилешко месо и запържете за 3-4 минути. После сложете лимоновия сок и черния пипер.
Оставете сместа да се охлади и пристъпете към приготвянето на бешамела. Запържете брашното за 1 минути в маслото и постепенно налейте млякото при непрекъснато разбъркване. Овкусете със сол и черен пипер и гответе на тих огън до сгъстяване.
Смесете соса с пилешкото месо. Поставете три листа баница едни върху други. Нарежете получената кора на 12 правоъгълни парчета. Сложете във всеки правоъгълник по малко от плънката и го завийте на стегнато руло.
Подредете баничките в предварително намазнена тава, намажете ги с масло и ги поръсете със слънчогледовите семки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до зачервяване.