Начин на приготвяне
Измивате и обелвате картофите и морковите. Нарязвате ги на кубчета. Измивате и почиствате чушките от семките и също нарязвате на кубчета.
Обърквате зеленчуците с подправките. Сварявате пилешките бутчета до готовност, и когато се охладят, отделяте месото и го накъсвате на дребни парчета.
Разпределяте месото върху зеленчуците и наливате съвсем малко водичка. Слагате в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато водата изври.
През това време взимате съд, в който чуквайте яйцата, които разбивате с малко сол. След това добавяте киселото мляко и обърквате добре.
Идва ред на брашното и прясното мляко. Трябва да се получи еднородна смес. Когато картофите са се посварили, изливате заливката отгоре и оставяте да се пече, докато се запече заливката!
Наситнявате магданоза, и когато извадите мусаката от фурната, наръсвате обилно с магданоза.