Халва от фарсала

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Халва от фарсала1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 1/2 кг царевично
  • захар - 1 кг
  • бадеми - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 3/4 ч.ч. канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 1 ч.ч. захар в дълбока тенджера. Добавете обелените от люспите бадеми и разбъркваме, докато захарта получи приятен златист загар.

В друга тенджера сипваме 9 ч.ч. вода и остатъка от захарта и царевичното брашно.

Разбъркваме добре и добавяме бадемите със захар. Готвим халвата на тих огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти, след което добавяме зехтина и готвим до пълното му поемане.

Сваляме сместа от огъня, изсипваме я във форма, заглаждаме я и я оставяме да се охлади. Разрязваме на порции, поръсваме с канела и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: