Оризова запеканка с коприва и лапад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
05/06/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 410
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре и се сварява, след което се оставя да се охлади. Копривата и лападът се смесват и се пускат във вряща вода. Варят се 4 минути. Оставят се да се охладят и се отцеждат, след което се нарязват на ситно.

Магданозът се нарязва на ситно. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Сварената коприва и лападът се смесват с магданоза и жълтъците.

Белтъците се разбиват със солта и се добавят в сместа. Добавя се свареният ориз, галетата и царевичното брашно и всичко се разбърква. Кашкавалът се настъргва и се добавя в сместа.

Накрая се добавя олиото, сместа се разбърква и се излива в тавичка, постлана с хартия за печене. Пече се 50 минути на 180 градуса. Сервира се топла или студена.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана Димитрова
Кога се слага млякото и сметаната?
0
0