Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Английски черешов пудинг

Английски черешов пудинг

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Английски черешов пудинг1 / 2
07/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • череши - 600 г
  • масло - 125 г
  • захар - 125 г
  • бадеми - 100 г смлени
  • сол - 1 щипка
  • хляб - 4 филии
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 4 бр.
  • ликьор - 2 с.л. плодов
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Костилките на черешите се изваждат. Маслото се оставя да омекне и се смесва със захарта до образуване на кремообразна смес. Добавят се смлените бадеми и солта.

Филиите хляб, на които се маха кората, се запичат за 5 минути на 150 градуса, охлаждат се и се накисват в млякото.

Намачкват се с вилица и се добавят към маслената смес. Яйцата се разбиват и на части се добавят в сместа. Накрая се добавят черешите.

Във форма за пудинг, намазана с олио, се излива сместа и се пече 45 минути на 180 градуса. Готовият пудинг се обръща върху чиния и се напръсква с ликьора. Сервира се студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: