Ягодов мус с бял шоколад

Марина НордМарина НордНовак1219
08/06/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 676
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват, почистват се и се пасират. Шоколадът се разтопява на водна баня. Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разбиват и се смесват с горещия шоколад.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към жълтъците. Сметаната се разбива и се добавя в сместа с шоколада.

Желатинът се залива с 60 милилитра вода и се оставя за 25 минути, след което се разтваря с 2 супени лъжици гореща вода. Желатинът се добавя към ягодите и сместа се пасира още веднъж.

Добавя се сместа с шоколада и мусът се разпределя в купички или чаши. Оставя се за 2 часа в хладилника и се сервира.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар