Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Украински сметанов мус с ягодов сос

Украински сметанов мус с ягодов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Украински сметанов мус с ягодов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сметана - 150 г заквасена
  • йогурт - 150 г
  • сметана - 120 г течна
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • пудра захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 10 г
  • вода - 5 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • ягоди - 400 г
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне за 20 минути. Течната сметана се смесва с йогурта, 50 грама пудра захар, ванилията и лимоновия сок. Желатинът се разтваря на водна баня.

В него се добавят 2 супени лъжици от сметановата смес, разбърква се добре и после желатиновата смес се добавя към сметаната с йогурта. Оставя се в хладилника за 15 минути.

Белтъците се разбиват с останалата пудра захар. Сметаната се разбива на крем. Желираната смес се добавя към сметаната. Накрая се добавят белтъците и всичко се оставя в хладилника за 3 часа.

Ягодите се измиват, почистват се и се пасират. Шоколадът се настъргва. От муса се взимат топчета с помощта на лъжица за сладолед.

Мусът се сервира, като в купички се слага от ягодовия сос, отгоре се слагат топчета мус и се поръсват обилно с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: