Картофи с копър и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
27/09/2010
"Вкусни и леки класически картофки с копър и чесън, подходящи за тези, които са на пост и за тези, които не са"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
55 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо301 481
  • Преглеждания за месеца1351
  • Преглеждания за седмицата264
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена55

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг малки пресни картофчета
  • масло - 100 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 6 скилидки, наситнен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги изсипете в голяма йенска тава. Залейте отгоре поразтопеното масло. Долейте малко вода, посолете и ги сложете да се задушават с капак.

След около 20 минути разбъркайте картофите или просто раздрусайте похлупената тава и оставете отново да се пекат.

Готовите картофи се изваждат и се слагат да се запържат в голям тиган, в който е разтопено масло. Добавят се наситнените чесън и копър, разбърква се и се сваля от котлона.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 12
4 4
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Руми Кускусчиева
Обожавам такива картофки
2
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.05.2016 06:56
не са ли се много размекнали за 20минути- на колко градуса?
8
4
Десислава Георгиева
Десислава Георгиева
16.05.2014 19:08
страхотна рецепта!Браво
5
0