Картофи с копър и чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофи с копър и чесън
Снимка: Геновева
9 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни и леки класически картофки с копър и чесън, подходящи за тези, които са на пост и за тези, които не са"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг малки пресни картофчета
  • масло - 100 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 6 скилидки, наситнен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги изсипете в голяма йенска тава. Залейте отгоре поразтопеното масло. Долейте малко вода, посолете и ги сложете да се задушават с капак.

След около 20 минути разбъркайте картофите или просто раздрусайте похлупената тава и оставете отново да се пекат.

Готовите картофи се изваждат и се слагат да се запържат в голям тиган, в който е разтопено масло. Добавят се наситнените чесън и копър, разбърква се и се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
513
44
34
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Руми Кускусчиева
Руми Кускусчиева
Обожавам такива картофки
25.06.2017 21:32
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
не са ли се много размекнали за 20минути- на колко градуса?
12.05.2016 06:56
8
4
Десислава Георгиева
Десислава Георгиева
страхотна рецепта!Браво
16.05.2014 19:08
6
мама
мама
По този начин не съм ги правила. Варила съм ги, след което се нарязват на кубчета /като за картофена салата/ и се овкусяват - сол, чесъна, копъра, маслото, захлупват се с капака и се раздрусват много хубаво. Казват се друсани картофи. Стават много вкусни.
15.12.2010 13:46
2
1
готвачка
готвачка
Лично аз съм ги приготвяла много пъти тези картофи. Стават страхотни. Опитайте.
15.12.2010 13:43
4
2